Συστήματα ADAS και ο αντίκτυπός τους στα συστήματα οχημάτων.

Συστήματα ADAS

Όλο και περισσότερα οχήματα που κυκλοφορούν είναι εφοδιασμένα με την τεχνολογία ADAS (Προηγμένα Συστήματα Υποβοήθησης Οδηγού) η οποία μπορεί να ανιχνεύει ορισμένα αντικείμενα, να ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση επικίνδυνων οδικών συνθηκών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να επιβραδύνει ή και να σταματά το όχημα.

Τα πιο συνηθισμένα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού ADAS βασίζονται πρωτίστως σε ένα σύνολο αισθητήρων όπως αισθητήρες υπερύθρων, καμερών και ραντάρ. Υπάρχουν επίσης και πολλά εξαρτήματα όπως το ηλεκτρικό σερβοτίμονο, ο έλεγχος ηλεκτρονικής ευστάθειας ο οποίος μπορεί να φρενάρει κάθε τροχό ξεχωριστά, και ο πλοηγός ο οποίος μπορεί να εντοπίσει τη διαδρομή μέσω GPS. Τέλος, υπάρχουν εγκέφαλοι που διαχειρίζονται όλα αυτά τα συστήματα.

Πρόκειται για ένα σύνθετο δίκτυο που περιλαμβάνει πολλά συστήματα οχημάτων, τα οποία ακόμη και σε περίπτωση τυπικών εργασιών συντήρησης, πρέπει να είναι επανακαλιμπραρισμένα ειδικά ώστε να εξασφαλιστεί ότι το ADAS θα είναι πλήρως λειτουργικό.

Τρόποι Λειτουργίας

 

Το σύστημα ADAS πρέπει να καλιμπράρεται ολοκληρωτικά όποτε ένα υποσύστημα του οχήματος που συμμετέχει στη διαχείριση ADAS υποβάλλεται σε συντήρηση. Συνεπώς, και σε περιπτώσεις καθημερινών εργασιών σε συνεργεία συντήρησης αυτοκινήτων:

• Αντικατάσταση παρμπρίζ
• Συγκρούσεις / μικρο-συγκρούσεις σχετικές με τη στάθμευση (προφυλακτήρες)
• Παρεμβάσεις στο σασί του οχήματος
• Ζυγοστάθμιση οχήματος
• Αντικατάσταση ζαντών ελαστικών κ.ά.

Λύση CONNEX ADAS

Τα συνεργεία συντήρησης αυτοκινήτων παρουσιάζουν κατά παράδοση δυσκολία απόκτησης μεγάλου αριθμού ειδικών ταμπλό και στόχων για κάθε κάμερα-ραντάρ που χρειάζεται καλιμπράρισμα, όπως επίσης και για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου, εξαιτίας του μεγάλου κόστους επένδυσης και του χώρου που χρειάζεται να έχουν διαθέσιμο.

Αντίθετα, το CONNEX ADAS παρέχει μία νέα λειτουργία με περιορισμένο αριθμό ΣΤΟΧΩΝ (TARGETLESS – ενσωματωμένες στο λογισμικό) η οποία μειώνει τους χρόνους διαδικασιών στο ελάχιστο.

Με το σύστημα CONNEX ADAS εξασφαλίζουμε άριστα, γρήγορα και δυναμικά αποτελέσματα. Το σύστημα ADAS μπορεί επίσης να ενημερώνεται και να ενσωματώνεται συνεχώς στα οχήματα που θα υιοθετήσουν προοδευτικά ένα ή περισσότερα συστήματα.